pondělí 23. listopadu 2009

Shortcut Maker = snadné vytvoření zástupce v nabídce Start

Už jste si někdy chtěli přidat do nabídky Start zástupce (na program, na soubor), ale nevěděli jste, jak na to? Není to tak snadné, nemůžete-li zrovna synchronizovat se stolním počítačem anebo nemáte-li nainstalovaný například mobilní Total Commander. Díky téhle utilitě si lze do nabídky Start v mžiku přidat zástupce na jakýkoliv soubor v zařízení nebo na kartě. Používáte-li českou ROM, změňte „Destination:“ z „\Windows\Start Menu\Programs“ na „\Windows\Nabídka Start\Programy“ (anebo na jakoukoliv jinou složku, do které chcete zástupce vytvořit).

Informace: Tato zpráva původně vyšla na serveru Windows Mobile Downloads, kde najdete užitečné informace o dalších freeware aplikacích.

Program počítá rovnou s tím, že chcete hromadně přidat zástupce na mnoho souborů. Funguje tedy tak, že stiskem „Browse“ vyberete soubor (popřípadě ručně zadáte jeho cestu) a tlačítkem „ADD“ ho přidáte do seznamu dole. Tímto způsobem pokračujete, dokud nevytvoříte seznam všech souborů, na které chcete odkazovat. Seznam si můžete zkontrolovat (a případně některý soubor tlačítkem „Remove“ - odstranit). Levým „GO“ potom zahájíte tvorbu zástupců. O úspěšném dokončení vás bude informovat okno s textem „Done!“. Dostanete-li okno hlásící „Can not create shortcuts!“, vyplnili jste špatně pole „Destination:“.
Shortcut Maker stáhnete zde.

Bleskovka

Žádné komentáře:

Okomentovat