pátek 26. února 2010

Win7 jak na: Spustit, GodMode, Záznam, Shake

GodMode
Kdekoliv v počítači (například na ploše) si vytvořte novou prázdnou složku (CTRL + SHIFT + N, nebo pravé tlačítko myši → Nový → Složka). Jako její název vložte (v případě GodMode) "GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" (bez uvozovek). Složka po potvrzení okamžitě změní ikonu, svůj název a především svou funkci.
Získáte speciální složku, ve které budete mít všechny nástroje, činnosti a nastavení pohromadě.
  • Pokud rozebereme aktivační příkaz – skládá se z názvu (GodMode), z tečky (oddělující název od kódové části příkazu) a samotný kód uzavřený ve složených závorkách. Část pro název můžeme samozřejmě nahradit vlastním výrazem, například: "Moje nastavení.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" (bez uvozovek).
Aero Shake
Windows 7 obsahují jako další z mnoha vylepšení i funkci nazvanou Aero Shake. Jedná se o rozšíření vzhledu Aero pro Windows. Princip činosti této funkce je vcelku jednoduchý, avšak velmi návykový. V podstatě tato funkce slouží k minimalizaci otevřených oken pomocí gesta myši. Například budete mít otevřeno řekněme deset oken. Vy budete chtít s jedním pracovat, a ostatní shodit do lišty start. Doposud jste museli vše minimalizovat okno za oknem. To u Aero Shake odpadá. S touto funkcí chytíte okno které chcete ponechat maximalizované, lehce s ním zatřesete myší, a ostatní okna se díky Aero Shake ihned minimalizují. Jednoduché, leč praktické.
  • Pokud toto chcete používat i ve Vašich Windows Vista, pak se určitě podívejte na tyto stránky:  http://lifehacker.com/5082279/aero-shake-clears-your-pre+windows-7-desktop. Zde je ke stažení malá utilitka, která Aero Shake uvnitř Windows Vista napodobuje. Vzhledem k faktu, že se jedná o freeware, není zaručena (a nečekejte jí) 100% kompatibilita s každým systémem.
Přidání >Spustit< do Start nabídky
Na ikonu Start klepneme pravým tlačítkem myši a vybereme Vlastnosti. Vybereme záložku Nabídka Start -> klikneme na Přizpůsobit. Zaškrtneme políčko Příkaz Spustit a potvrdíme OK.
Příkaz spustit máte nyní dole v pravém sloupci nabídky Start.

Záznam postupupři potížích

Jistě sami nejlépe víte, jak těžké je někdy vysvětlit někomu postup, po kterém se vám zhroutila nějaká aplikace, či naopak někoho navést na správné místo. Díky funkci Záznam postupu při potížích máte po ruce nástroj, který zachytí kroky, které provádíte v počítači. Přitom se zaznamená také textový popis ovládacích prvků, na které jste klikli, a obrázek obrazovky při každém kliknutí. Po zachycení můžete postup uložit do souboru, který využijí pracovníci podpory nebo jiné osoby, které vám budou pomáhat s řešením problému. Funkci aktivujete vepsáním příkazu psr.exe ve Start -> Spustit.
Zdroje: technet, vlastní, Windows7

Žádné komentáře:

Okomentovat