neděle 17. ledna 2010

7. Recenze Nokia N900 - shrnutí

Těch pár dní co jsem měla N900 k dispozici uplynulo jako voda... předvánoční období a málo času věnovat se >kapesní komunikační krabičce< tak jak bych chtěla. Ale i kdybych měla dny i noci volné po celou dobu pouze na testování tohoto přístroje, bylo by to málo. N900 má spoustu možností a prostoru pro zvídavé :o) Je to jeden z mála přístrojů, kde bude stále co objevovat. V telefonu je ještě hromada funkcí, které by stáli za zmínku, ale bohužel není čas a prostor... však ani v manuálu není popsáno zdaleka vše, co N900 umí.
V souvislosti s N900 se musím zmínit i o některých negativech, jako je absence SimToolkit či MMS, poněkud kostrbatý přístup k některým funkcím... Jako skalní Nokiář jsem již zvyklá na určitý komfotrt, maličkosti zpříjemňující "život s mobilem", které u N900 chybí. Dovolte mi např. zmínit přiřazení vyzvánění ke kontaktu (již nastavení vlastní mp3 jako vyzvánění či budíku je poměrně komplikované). Velice příjemnou funkcí je pro mě i "režim vzdálené SIM" - správa SMS přes PC Suite, zobrazení příchozího hovoru v PC, kteru N900 bohužel nepodporuje.
Je pravdou, že spojení Maemo + GSM je zatím u zrodu. Maemo u GSM má podle mne velkou perspektivu a pravděpodobně bude platit: co není bude...
Již nový FW do N900 (popis zde) ukazuje, že některé nepříjemnosti na které zde poukazuji jsou již minulostí.
Veškeré "nedostatky" ostatní funkce bohatě vyvažují či převyšují a jsou vysoce návykové. A pro linuxáře je tento mazlík prakticky telefonem neomezených možností :o)

VELKÝ TUČŇÁK TI ŽEHNÁ, N900 :0)
Vzhledem k povaze a možnostem Nokia N900 by stálo za úvahu proškolení technických podpor mobilních operátorů.

Úplná technická specifikace na www.nokia.cz ZDE.
Uživatelská příručka N900 ZDE.



Žádné komentáře:

Okomentovat